EMDR

EMDR, (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) wordt gebruikt om traumatische ervaringen te verwerken en helpt bij verschillende psychische klachten en problemen. Gebeurtenissen kunnen diepe wonden slaan en nog dagelijks kun je hier last van hebben. Soms lopen mensen jarenlang rond met nare gevoelens van angst, spijt, schaamte of verdriet. EMDR is dan een beproefde methode om hiervan af te komen.  

EMDR is erg effectief bij een post traumatische stress stoornis – PTSS, angsten en fobieën, maar ook bij o.a. relatieproblemen, een pestverleden, woede uitbarstingen, nare (jeugd)ervaringen, seksueel misbruik of mishandeling, verslavingen, lichamelijke klachten zonder een aanwijsbare oorzaak, gevolgen van een overval, inbraak of geweld, paniekklachten of weinig zelfvertrouwen hebben.

 

Tijdens de behandeling worden de herinneringen naar boven gehaald en door middel van oogbewegingen, geluid en fysieke stimulatie worden de beide hersenhelften geprikkeld. Zo komt het eigen verwerkingssysteem weer op gang, en vermindert of verdwijnt de spanning. Zo kun je makkelijker aan de oude ervaring terugdenken en niet meer in de oude emotie terugvallen. Vaak ontstaan er ook nieuwe inzichten en kun je op een andere manier naar het leven gaan kijken.

 

Je kunt ook eens kijken op: www.emdr-therapeuten.nl 

 

Heb je vragen? App of bel gerust: 06-12426553. Ik lees en beantwoord de app zo snel mogelijk op werkdagen.

Scroll naar boven